
Disseny Hub Barcelona
L'edifici Disseny Hub, seu del Museu del Disseny de Barcelona, és la porta d'entrada al districte d'innovació 22@ i al barri del Poblenou. Dissenyat amb plaques de zinc i alumini, se'l va voler dotar d'un aspecte industrial, que recordés el passat de la zona. El districte 22@ va ser creat amb l'objectiu de transformar l'antic sòl industrial del Poblenou en una ciutat compacta on les empreses, universitats, centres d'investigació, de formació i de transferència tecnològica convisquessin amb habitatges, equipaments i zones verdes, convertint-se en un espai de sostenibilitat urbana. És considerat un dels projectes urbanístics més ambiciosos d'Europa. Actualment, aquest històric barri industrial acull alguns dels edificis sostenibles més representatius de la ciutat. Aquests edificis han estat construïts seguint els criteris d'eficiència, climatització, respecte per l'entorn, estalvi energètic, aprofitament de la llum natural i de l'aigua de la pluja, gestió de residus i altres tecnologies innovadores.
“ El districte 22@ és una ciutat on els somnis digitals prenen forma,
però la pregunta és: qui hi viu realment, qui gaudeix d’aquests avenços?
— Quim Monzó

L'edifici Media-TIC, situat a la confluència dels carrers Roc Boronat i Sancho de Ávila, és una de les construccions més emblemàtiques i sostenibles de la ciutat i un símbol del districte 22@. L'edifici destaca pel seu innovador disseny i enfocament a la sostenibilitat, utilitzant tecnologies avançades per a l'eficiència energètica i materials que redueixen l'empremta de carboni. L'edifici té 4 façanes diferents entre si, que regulen la quantitat de llum i calor que passa a l'interior de l'edifici, segons les hores d'incidència solar. És un projecte que pretén posar al servei del ciutadà i de l'empresa un equipament per a ús intensiu i transparent de les TIC, buscant-ne la difusió i la integració a les empreses del sector MEDIA —audiovisual, producció digital, etc.—, potenciant alhora la formació de persones en l'ús de les TIC.

L'edifici de la seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, amb un perfil de planimetria longitudinal asimètrica i una doble façana de lames horitzontals que ofereix protecció solar, s'assenta en un solar estret i llarg que presenta la façana principal al carrer Bolívia. El volum principal consta d'onze plantes, destinades a oficines i serveis.

Edifici Cuatrecasas | Hotel Habitat Sky
L'edifici Cuatrecasas està compost per dues torres amb façanes de vidre, una de 18 plantes i l'altra d'11, unides per un atri a triple alçada. El detall estructural més característic és el desplaçament del cos superior d'una de les torres, que sembla que hagi "lliscat" cap enfora respecte al cos inferior. Té una alçada de 72 m. L'edifici va rebre el premi Catalunya Construcció, atorgat pel Col·legi d'Aparelladors de Barcelona l'any 2017. L'hotel Habitat Sky, un gratacel de 120 m d'altura, també està compost per dos cossos verticals, un col·locat en volada sobre l'altre.
La Torre Agbar, obra de Jean Nouvel, és un dels edificis més emblemàtics del districte. D'estil high-tech, té 145 m d'altura i forma de cilindre oval, inspirat segons l'autor en els campanars de la Sagrada Família de Gaudí. La façana té una doble pell de formigó i vidre, amb un conjunt de 4.000 dispositius LED de diversos colors que s'il·luminen a la nit, creant uns particulars efectes de policromia.
